Wie zijn wij

‘Jij bent oké zoals je bent.’ Dat is hoe wij naar jou kijken en hoe we met jou willen omgaan. En zo werken we ook met elkaar. ’Samen vormen wij een sterk team, jij en ik. Want jouw zorg is Mij een Zorg.’ 

Hoe onze droom werkelijkheid werd
Ons Mij een Zorg avontuur is gestart in 2017. In dit jaar is Mij een Zorg opgericht door ons, Tjitske en Ineke. Dit betekent dat wij zowel oprichter zijn als ambulant (gezins-)begeleider. In 2017 en in de jaren daarvoor waren wij al collega’s. In deze tijd kreeg Tjitske de vraag van een collega om iemand te gaan begeleiden in de thuissituatie. Tjitske zag dit zitten maar wel op één voorwaarde, namelijk wanneer ze dit samen met Ineke mocht oppakken. En dit is precies waar onze droom is gestart. 

Cliënt aan het woord:

“Rond mijn 18e ging het niet zo goed met mij. Via een kennis kwamen Tjitske en Ineke geregeld bij mij langs om met mij te praten. We creëerden een band en we besloten om dit voort te zetten. Erg dankbaar! Ze hebben mij door moeilijke tijden geholpen en dat doen ze nog steeds. Zo is uiteindelijk Mij-een-zorg ontstaan en ontplooit tot een echt bedrijf. Nog steeds dankbaar voor de hulp die ik krijg! Het zijn toppers!”

De juiste begeleiding

Vanuit onze passie, gedrevenheid en doorzettingsvermogen is Mij een Zorg ontstaan. Steeds vaker stelden wij onszelf de vraag: als wij een iemand de juiste begeleiding kunnen geven, waarom dan niet meer? En zo geschiedde het. Dagen en avonden (soms zelfs nachten) lang brainstormden wij over hoe wij cliënten het beste kunnen ondersteunen en dachten wij na over wat cliënten van ons nodig zouden hebben. Want onze ervaringen vanuit eerder werk namen we mee, maar wel met dat beetje extra dat wij iedereen zo gunnen. 

Humor en mogelijkheden

We werden het al snel eens, op een laagdrempelige manier en een gezonde dosis humor, samen met de cliënt een team vormen en de uitdaging aangaan: op zoek naar mogelijkheden en talenten. Van hieruit is onze visie en missie dan ook ontstaan. In de eerste jaren hebben wij de basis gelegd. Doordat de basis stevig stond werd groei mogelijk en begon het opnieuw te kriebelen: als wij samen mensen de juiste begeleiding kunnen bieden, dan kunnen we dat toch ook samen met collega’s? Met als doel het bundelen van verschillende expertises, op deze manier van elkaar kunnen leren en nog meer mensen kunnen begeleiden. Inmiddels vormen wij een team met diverse professionele en gespecialiseerde hulpverleners. Wij zijn ontzettend trots op Team Mij een Zorg. ‘Samen vormen wij een sterk team, jij en ik. Want jouw zorg is Mij een Zorg.’

Tineke van Wieren

Gedragswetenschapper

Suzanna Roffelsen

Coördinator aanmelding en intake

Jantien Reitsma

Coördinator zorg en kwaliteit

Sarina Holtrop

Directiesecretaresse

Gerben van der Weij

Ambulant (gezins-)begeleider

Remco Dorenbos

Ambulant (gezins-)begeleider

Angela Huizinga

Ambulant (gezins-)begeleider

Martijn Kuiper

Ambulant (gezins-)begeleider

Sofie Vellinga

Ambulant (gezins-)begeleider

Ina Haveman

Ambulant (gezins-)begeleider

Iris van der Velde

Ambulant (gezins-)begeleider

Stella Sheedy

Ambulant (gezins-)begeleider

Linda Ausma

Ambulant (gezins-)begeleider

Renée Roossien

Ambulant (gezins-)begeleider

Nienke Bijlsma

Ambulant (gezins-)begeleider

Albert Koers

Ambulant (gezins-)begeleider

Yorian van Breden

Stagiair Social Work