Missie en visie

‘Jij bent oké zoals je bent’. Dat is hoe wij naar jou kijken en hoe we met jou willen omgaan. 

Dit doen we door naast je te gaan staan zodat jij je veilig kunt voelen in je eigen omgeving maar ook als je leert omgaan met nieuwe situaties. We sluiten aan bij jouw manier van leven, denken en voelen. Zonder te oordelen zodat jij jezelf kunt zijn. We zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal en naar wie jij bent.

We kijken naar je mogelijkheden en talenten. We gaan je helpen om te ontdekken waar je goed in bent, wat je zelf allemaal al kan en wat je nog kunt leren. Zo ontwikkel jij je sterke kanten verder en word je zelfredzaamheid en zelfstandigheid vergroot. 

Wij hebben vertrouwen in jouw mogelijkheden. Door te werken met humor, een positieve insteek en een laagdrempelige sfeer krijg ook jij steeds meer vertrouwen in jezelf. Je zult merken dat je veel meer kunt dan je denkt!

‘Samen vormen wij een sterk team, jij en ik. Want jouw zorg is Mij een Zorg’.

Wij zijn de ambulant (gezins-)begeleiders van Mij een Zorg. Wij bieden ambulante begeleiding en gezinsbegeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en/of psychische problemen (die eventueel voortkomt vanuit één of meerdere stoornissen en waarbij vaak sprake is van een dubbele diagnose). Dit kan in combinatie zijn met verslavingsproblematiek.

Wij bieden jou ondersteuning in jouw dagelijks leven op verschillende leefgebieden. Denk hierbij aan maatschappelijke participatie, dagbesteding, financiën, huisvesting, huiselijke relaties, sociaal netwerk, activiteiten dagelijks leven, lichamelijke gezondheid, geestelijke gezondheid, verslaving en veiligheid. 

Wij vinden het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen op een manier waarop jij dat wilt, op een eigen vertrouwde plek. Dit betekent dat wij bij jou thuis kunnen komen maar ook begeleiding kunnen bieden op bijvoorbeeld school of stage.