Individuele begeleiding

Soms loop je vast in het dagelijks leven. Het lukt je niet om je dag te structureren, je mening te uiten, je huishouden op orde te houden of je emoties te reguleren. Wij kijken samen met jou op welke leefgebieden er ondersteuningsvragen liggen en wat jij hierin nodig hebt. Wij helpen jou daar waar je moeite mee hebt. Dit kan bij jouw thuis maar bijvoorbeeld ook op jouw werk of school. Wat je zelf kunt, doe je zelf. Wat minder goed lukt doen we samen.

Ondersteuning

Onze individuele begeleiding is ontwikkelingsgericht en de focus ligt op het vergroten van jouw competenties en het versterken van jou als persoon op verschillende leefgebieden. Hierin worden vaardigheden aangeleerd en talenten en mogelijkheden benut met als doel dat jij zo goed mogelijk zelfstandig kunt functioneren in de maatschappij. Jij hebt eigen regie en de wensen en behoeften van zowel jou als je netwerk staan hierin centraal. Onze begeleiding is gericht op zelfstandigheid, het bewerkstellingen van gedragsverandering en het versterken van jouw basisfundament door samen met ons (nieuwe) referentiekaders te bouwen. De vorm van de individuele begeleiding wordt op maat gemaakt, passend bij jouw ondersteuningsvraag en problematiek.

Persoonlijke doelen

Aan de hand hiervan stellen we jouw samenwerkplan met elkaar op. Hierin staan jouw persoonlijke doelen waaraan wij gezamenlijk gaan werken. Werken aan persoonlijke doelen kan op verschillende manieren en is afhankelijk van jouw ondersteuningsvragen. Jouw netwerk heeft een belangrijke rol in de begeleiding en wordt waar mogelijk betrokken.